img
DOPS FESTIVAL - NAGRADE
14. MEĐUNARODNI FESTIVAL DEČJIH I OMLADINSKIH POZORIŠNIH PREDSTAVA - DOPS - JAGODINA
https://dopsfest.com/nagrade.php


img img
GODINA

2023 2022 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010


NAGRADE 2021

DEČJA SCENA

Takmičenje je, ove godine, zbog korona epidemije, održano online. Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se Gradskom pozorištu Bečej, za predstavu "Kako su postale ružne reči", po tekstu Duška Radovića, u režiji Anete Tucakov. Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Dragiši Giletu Kosari i Slobodanu Bobi Stepiću, za predstavu MIŠ MAUS KUĆA HAUS ILITI MAČAK U ČIZMAMA, Dramskog studia Centra za kulturu Požarevac. Nagrada za najuspešniju glavnu žensku ulogu dodeljuje se Nini Petrović, za ulogu Inspektorke, u predstavi "Kako su postale ružne reči", Gradskog pozorišta Bečej. Nagrada za najuspešniju glavnu mušku ulogu dodeljuje se Lani Gajić, za ulogu Vanje, u predstavi "Kad bih ja bio veliki", Kulturno umetničkog društva GOŠA - Dramski studio "Vragolani", Smederevska Palanka. Nagrada za epizodnu žensku ulogu dodeljuje se Seleni Jovanović, za ulogu dadilje, u predstavi "Kako su postale ružne reči", Gradskog pozorišta Bečej. Nagrada za epizodnu mušku ulogu dodeljuje se Ognjenu Petroviću, za ulogu tate, u predstavi "Kad bih ja bio veliki", Kulturno umetničkog društva GOŠA - Dramski studio "Vragolani", Smederevska Palanka. Nagrada za najbolji kostim i lutke dodeljuje se Borisavu Stojiljkoviću i Tini Leposavić, za kostime i lutke u predstavi MIŠ MAUS KUĆA HAUS ILITI MAČAK U ČIZMAMA, Dramskog studia Centra za kulturu Požarevac. Nagrada za najbolju scenografiju dodeljuje se Borisavu Stojiljkoviću i Vedranu Lukiću, za scenografiju u predstavi MIŠ MAUS KUĆA HAUS ILITI MAČAK U ČIZMAMA, Dramskog studia Centra za kulturu Požarevac.

OMLADINSKA SCENA

Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se pozorištu "Ruma High School Theatre" iz Rume, za predstavu ALL SHOOK UP (ODLEPIO SAM SKROZ), autor - Joe Dipietro, u režiji Marije Ratančić. Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Mariji Ratančić, za predstavu ALL SHOOK UP (ODLEPIO SAM SKROZ), pozorišta "Ruma High School Theatre", iz Rume. Nagrada za najuspešniju glavnu žensku ulogu dodeljuje se Nađi Borović, za ulogu Natalie/Ed, u predstavi ALL SHOOK UP (ODLEPIO SAM SKROZ), pozorišta "Ruma High School Theatre", iz Rume. Nagrada za najuspešniju glavnu mušku ulogu dodeljuje se Marku Mladenoviću, za ulogu Chad-a, u predstavi ALL SHOOK UP (ODLEPIO SAM SKROZ), pozorišta "Ruma High School Theatre", iz Rume. Nagrada za epizodnu žensku ulogu dodeljuje se Mariji Ćordi, za ulogu Lorraine, u predstavi ALL SHOOK UP (ODLEPIO SAM SKROZ), pozorišta "Ruma High School Theatre", iz Rume. Nagrada za epizodnu mušku ulogu dodeljuje se Aleksandru Konovalovu, za više uloga u predstavi "I u dobru i u zlu", pozorišta "Škola glume Ćuprija", iz "Ćuprije. Nagrada za najbolji kostim dodeljuje se Mariji Ratančić, za kostime u predstavi ALL SHOOK UP (ODLEPIO SAM SKROZ), pozorišta "Ruma High School Theatre", iz Rume. Nagrada za najbolju scenografiju dodeljuje se Zoltanu Fridman,u za scenografiju u predstavi ALL SHOOK UP (ODLEPIO SAM SKROZ), pozorišta "Ruma High School Theatre", iz Rume. Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodeljuje se pozorištu "Škola glume Ćuprija", iz Ćuprije, za predstavu "I u dobru i u zlu", po motivima "Ženskih razgovora", Duška Radovića, u režiji Marije Miladinović i Uroša Mladenovića. Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodeljuje se pozorištu SKC "Stevan Sremac", Kamerna scena "Miroslav Antić", Senta, za predstavu "One su htele nešto sasvim drugo", autora Milena Depolo, u režiji Marije Radonjić, Nataše Fargo i Branka Vučetića.
GODIŠNJE NAGRADE

Godišnja nagrada za sveukupni doprinos kulturi i stvaralaštvu mladih za 2021. godinu dodeljuje se Dejanu Bogojeviću, za izuzetan napor i postignute rezultate u svom multimedijalnom stvaralaštvu.

NAGRADE


img img
img

GENERALNI
POKROVITELJ

img

GRAD
JAGODINA

img

SUFINANSIJER
FESTIVALA

img

MINISTARSTVO
KULTURE

img img